HAZİNE'DEN KİRALADIKLARI ARAZİYE 1 MİLYON TL YATIRIM YAPTILAR

5 arkadaş kazandıklarını zeytin sektörüne yatırdı

Üç pilot, bir doktor ve bir mali müşavir, İzmir'in Karaburun ilçesinde kurdukları tesiste üretilen zeytinyağını dünya markası haline getirecek

SİNAN DOĞAN (HABER MERKEZİ)

eko3.jpgÜç pilot, bir doktor ve bir mali müşavir, İzmir'in Karaburun ilçesinin zeytinyağını dünya markası yapmak için yola çıktı. Pegasus Hava Yolları'nda kaptan pilotluk yapan Eralp Demirarslan, Murat Hoşcan, özel bir şirkette çalışan kaptan pilot Aydın Eraydın, İstanbul'da özel bir hastanenin sahibi doktor Alper Demirarslan ve mali müşavir Yağmur Kınay, Karaburun'da Hazine'den kiraladıkları 780 dönümlük araziyi 1 milyon TL yatırımla zeytinliğe dönüştürdü.

HEPSİ ORGANİK
Tamamen organik üretim yöntemi kullanan girişimciler, önümüzdeki yıllarda elde edecekleri ürünü, Orio markasıyla dünyaya pazarlayacak. Girişimciler, Orman Bakanlığı'ndan Çeşme'de kiraladıkları bin 50 dönümlük arazide ise organik badem yatırımı yapacak.

Orio Organik Koordinatörü Yağmur Kınay, eniştesi kaptan pilot Aydın Eraydın ile beraber iki yıl önce zeytincilik yapmaya karar verdiklerini söyledi. Bunun için arazi aradıklarını belirten Kınay, "Karaburun'da 780 dönümlük araziyi Hazine'den 150 yıllığına kiraladık. Daha sonra bize Pegasus Hava Yolları'nda kaptan pilotluk yapan Eralp Demirarslan, İstanbul'da özel bir hastanenin sahibi olan kardeşi Alper Demirarslan ve yine Pegasus'da çalışan kaptan pilot Aydın Eraydın da katıldı. Birlikte Orio Organik firmasını kurduk. Araziyi 1 milyon TL'den fazla yatırımla ağaçlandırdık" diye konuştu.

Çocukluğundan beri zeytinciliğe büyük ilgi duyduğunu belirten Kınay, bu hayalini nihayet gerçekleştirdiğini anlattı. Mesleklerinde başarılı olan diğer 4 girişimci ile yüzyıllardır boş duran arazileri tarıma kazandırdıklarını kaydeden Kınay, şunları söyledi:

MASRAF YAPTIK
"Amacımız tamamen organik zeytinyağı üretmek. Bunun için hiçbir masraftan kaçınmadık. Engebeli araziyi düzleştirdik. İçine 10 kilometrelik yol yaptık. Standart kalitede üretim için her ağaca kimlik yerine geçecek künye hazırladık. Tarım ilacı kullanmadığımız gibi araziye deterjan bile sokmuyoruz. İşçilerimiz ellerini zeytinyağlı sabunla yıkıyor. Arazinin uygun bir yerinde sıkma tesisi kuracağız. Dalından hemen toplanan zeytinler, 2 saat içinde soğuk sıkma yöntemiyle zeytinyağına dönüşecek. Çok kaliteli bir yağ elde edeceğiz. Arazinin girişinde kuracağımız tadımevi ile yabancı konuklarımıza zeytinyağımızı tattıracağız."

Diktikleri ağaçlardan 2011'de ürün almayı planladıklarını ifade eden Kınay, şimdiden pazarlama çalışmalarına başladıklarını vurguladı. 2010'da Güneydoğu Asya, Rusya ve İngiltere'deki organik gıda fuarlarına katılacaklarını kaydeden Kınay, bu bölgeleri hedef pazar olarak belirlediklerini belirtti.

Geri Dön

 
İstatistikler Bugün :  38 Toplam Ziyaret :  115114